Další tip pro milovníky vína – Vinařství Hartman

6.4.2011

Recenze

Už drahně let ujíždím na vínu. Nevím jestli tomu rozumím, asi ne. Jen ho mám prostě rád a čím dál tím víc se vyhraňuji. Hledám kvalitní ale levná vína. A světe div se…..nacházím. Po bídě, která provázela loňskou úrodu se na trh dostane spousta kvalitních a drahých vín. Spousta levných a hnusných vín. Bohužel i spousta drahých a mírně řečeno zvláštně chutnajících vín (Vinařství u Kapličky Zaječí – Ryzlink Rýnský 2010, výběr z hroznů – sladké).

Před časem jsem psal o mém výhradním vinařství Zálešák – Vrbice. Rozhodl jsem se vyzkoušet i něco jiného a navštívil jsem na doporučení další menší vinařství – Hartman v Dubňanech. A co říct? Jednoznačně super. Ochota, pokec a hlavně skvělý Tramín. Můžu jen doporučit. Okoštoval jsem tři odrůdy bílého vína za příjemného povídání s panem Hartmanem. Tramín, Sauvignon a Chardonnay. Pokud si to dobře pamatuji, tak vše v pozdních sběrech. Jsem na Tramín zatížený a tento mi chutnal moc. Vůně nádherná a chuť lehce nasládlá ale ne sladká. Prostě příjemné svěží víno. Nechám se ještě překvapit lahví Ryzlinku vlašského, který jsem sice nekoštoval, ale pan Hartman mi ho doporučil pro vyšší obsah zbytkového cukru což ocení moje drahá polovička.

Neváhal jsem a hned jsem dnes Tramín ochutnal ve větším množství. Výsledek? Pokud budete mít cestu kolem Hodonína. Zkuste kontaktovat pana Hartmana a konkrétně jeho Tramín 2010 neváhejte zkusit. Můžu jen doporučit.

Edit 8.4.2011: Onen zmíněný Ryzlink Vlašský je lehce nasládlý v prvním kontaktu, ale poté s výraznou stopou kyselinky, jak se na dobrý vlašák sluší. Výborný.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

5 Odpovědí k “Další tip pro milovníky vína – Vinařství Hartman”

  1. SMO Píše:

    Mě chutná Muscatel a nebo Tokaji za 69 Kč. :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Proč ne. Tokaj moc nemusím, na mě je moc sladký, ale Muskatel jsem párkrát pil, v takový tý buclatý lahvi a to není špatný pití.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Krabath Píše:

    Já, když už si dávám víno, mám radši sladší, ale abych pravdu řek, vůbec se v tom nevyznám a to mám rodiče z Moravy.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Ládín Odpověď:

    V podstatě nikdo koho znám se ve víně nevyzná. Ani já ne. Ale myslím že moraváci už jsou alergičtí na „tohle je dobrý víno, je takový sladký“ :) V podstatě kdo má rád jenom sladká vína, není zvyklej na pití vína. Sladký znamená že v něm není cítit chuť vína ale cukr… Ale to je můj názor. Než sladký víno tak raděj cocacolu. Ta je sladká až až!

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Souhlas, není nad výborný suchý Tramín :-)

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.