Princ a Pruďas – ani pro naprostý dementy

24.6.2011

Film, Recenze

Právě jsem se vrátil z kina a můžu potvrdit, že film Princ a Pruďas je naprostá kokotina a kdybych ty prachy prolil hrdlem, tak by mi bylo sice ráno blbě, ale na to se dá zapomenout. Na tuhle blbost jen tak nezapomenu. Je to jak s dobrým a špatným vínem. Je potřeba vypít spoustu špatného aby jsme si potom vážili vína dobrého.

Tuhle kravinu já řadím na spodek mého žebříčku někde vedle Zohan: krycí jméno kadeřník a Osudový dotek (o tom jsem ani recenzi nepsal, to fakt nešlo). Prostě naprostý odpad a znovu jsem si potvrdil, že rádoby pisálci a kritici na CSFD je banda dementů bez trochy vkusu. Protože pokud tomuhle filmu dají 66%, tak bych opravdu čekal víc.

Baví mě kokotiny. Řechtal jsem se u Klubu sráčů, dokonce i Vybíjená mě párkrát rozesmála. Ledově ostří je taky blbost, ale smál jsem se. Princ a Chuďas spoléhá na pár hlášek typu „Je to píča“, „Jseš čůrák“, „Píchej mě“ A tomu se zpronevěřila čerstvá držitelka Oscara (Černá labuť – na to se taky chystám a nebude to pochvala) Natalie Portman a moje oblíbenkyně (společně s její sestrou) Zooey Deschanel. Čekal bych opravdu více. Pár triků to nevytrhne a bojůvky s useknutýma rukama taky ne.

Princ Thadeous (McBride) se ze všeho nejlíp umí povalovat a závidět bratrovi, princi Fabiousovi (Franco) jeho proslulost a sličnou dívku Belladonnu (Zooey Deschanel), kterou si přivezl z poslední výpravy, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se na scéně čaroděj Leezar (Justin Theroux), jenž se Belladonny zmocní a unese ji na svůj hrad. Aby žalem zlomený ženich nebyl na její záchranu sám, vnutí mu otec král jako doprovod mladšího bratra. Jenže Thadeous ještě nikdy v životě na žádné hrdinské výpravě nebyl, a tak neví, jak se například jedná s kouzelníkem pod vlivem, vícehlavou saní nebo krásnou, leč permanentně naštvanou a nebezpečnou lučištnicí Isabel (Portman). Navzdory mnoha nebezpečenstvím a život ohrožujícím situacím princové krok za krokem postupují vstříc Belladonnině záchraně. A divák, místo toho aby jim zuřivě držel pěsti, se baví nad jejich i na středověk velmi nekorektním slovníkem a absurdními situacemi, do kterých se se snad ještě žádní filmoví rytíři nikdy nedostali. (oficiální text distributora)

Za mě teda hodně slabý podprůměr. Možná bych se po litránku vína pobavil víc, ale za střízliva prvotřídní kokotina.

,

Něco o autorovi článku

Jsem člověk, který má rád svojí rodinu, jídlo, dobré víno a dobré lidi. Píšu tento blog pro potěchu svojí a snad i těch pár čtenářů, kteří sem zavítají.

Podívejte se na vše, co napsal Sborez

Odebírej novinky

Pokud chceš vědět o novinkách, tak se přihlas k odběru.

10 Odpovědí k “Princ a Pruďas – ani pro naprostý dementy”

  1. Gory Píše:

    Moje sestra na tom byla také v kině a řekla ať se na to pak půjdu taky podívat, že jí to bavilo. Abych řekl pravdu, tak mě Zohan: Krycí jméno kadeřník bavil. Rád se směju a u Zohana jsem se smál skoro furt :). Ale rozhodně musím ten film zkouknout ….

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    No uvidíš…. Asi už na to nejsem…..

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  2. Ajvngou Píše:

    Osudový dotek sračka? To snad ne. To teda… URČITĚ NE.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  3. Sborez Píše:

    Osudový dotek – sračka. URČITĚ ANO….

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  4. Vachi Píše:

    Mě se to náhodou líbilo :) Další z odpočinkových filmů. A rozhodně jsem se nasmál víc jak u Zohana… Např. Jak si chtěl Thadeous odnést trofej prvního zabitého nepřátele, roh se mu uříznout nepovedlo tak uřízl něco jinýho 😀

    Hodnocení tak 55%

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  5. Krabath Píše:

    Film jsem ještě neviděl. Počkám až bude česky na DVD, pak se podívám a můžu hodnotit. Je však pravda, že většinou na něj slyším negativní ohlasy.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  6. Ládín Píše:

    Jo, před pár dny jsem viděl a musím smutně konstatovat že je to trapné. Věřím že třináctileté děti z toho stříkaj blahem ale pro dospělé to není!
    Ukázka byla značně zavádějící. Vypadalo to jako ukázka na zábavný film. Ale takovej humor nevedem ani na chatě po dvanácté plzni. A to jsem nás považoval za hovada. Proto nedoporučuji a dal bych 40-50.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

    Sborez Odpověď:

    Tak jsem rád, že v tom nejsem sám…… Vidím to stejně.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  7. MrPierc Píše:

    Taky se chystám na shlédnutí filmu, ale zatím nestíhám. Ono také bude záležet, jaký humor máte rádi. Jestli vás baví suché gagy nebo spíše něco složitějšího. Uvidím(e).

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

  8. Michal Píše:

    Pro mě je to třeba ten nejlepší film, jaký jsem kdy viděl. Takového Zohana jsem nebyl schopen dokoukat do konce ani jednou, ale Prince a Pruďase jsem viděl už pětkrát.

    Souhlas?: Thumb up 0 Thumb down 0

    [Odpověď]

Máš na tohle názor? Vyjádři se.