Samozřejmě mám na mysli nevěru úplně jinou, než kterou většinou toto slovo symbolizuje. Moc rád jím a myslím si, že už jsem to na sebe v některých příspěvcích prásknul. Mojí nejoblíbenější restaurací v Jihlavě je Buena Vista. Z důvodů, které popisuji zde. Řekl jsem si, že se na mě nikdo zlobit nebude, když provedu takovou malou nevěru a půjdu ochutnat nějaký dobrý pokrm do jiné restaurace. Nechodím „ven“ na jídlo často a tak si opravdu vybírám. Jsem ochotný za něj pustit nějaký ten dukát, takže cenu moc neřeším. Naší volbou pro sobotní večer byla restaurace Tři Knížata, kterou vlastní člen Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky Pavel Mareš. Určitě lákavá možnost ochutnat něco z prvotřídní gastronomie.
Restaurace je v místech, kde se předtím nacházela restaurace, která nebyla moc vyhlášená ba naopak se o ní šířily různé zvěsti. Takže sem dostat znovu lidi byla určitě fuška. Každopádně se to panu Marešovi povedlo. Prostředí vypadá skvěle. Jedná se klasický styl jihlavským měšťanských domů. Jsou úzké, tzn. že na první pohled je restaurace dlouhá nudle. Ale místa je tam dost. Stropy jsou klenuté a vysoké, takže se tam vše dost rozléhá a pokud se zrovna trefíte do chvíle, kdy jsou tam dvě rodinky s dětmi, tak moc klidu neužijete. To se stalo nám, ale po chvíli už jsme tam seděli skoro sami a byl klid. Jídlo však vynahradilo i toto malinké „nepohodlí“.
Menu:
Pro mě: Gratinovaná francouzská cibulačka se sýrem Ementál, Hovězí Strip loin steak se zapečenými lyonskými bramborami, cuketou a koňakovou omáčkou s kuličkami zeleného pepře
Manželka: Pečená králičí kýta s lanýžovými gnocchi s kapustou a houbovou omáčkou s kapkou brandy Obojí bylo výborné. Chtěl jsem steak krvavější a tak jsem ho také dostal.
Cibulačka neměla chybu a pokud Ajvngou umí podobnou, tak se k němu musím co nejdříve objednat. Před polévkou nechyběla bílá bagetka s pomazánkou jako předkrmek. Králík se rozpadal od kosti a s omáčkou chutnal výborně. Prostě paráda.
Co se týče jídla mě restaurace nezklamala. Byli jsme spokojeni. Jen ji pro příště využiji pro vícehlavou oslavu. Prostředí bylo pro mě příliš hlučné, než aby jsme si vychutnali jídlo v klidu a bez vyrušování. Pro soukromé oslavičky se mi opravdu osvědčila Buena Vista a u ní určitě zatím zůstanu.
Fotky jsem nepořizoval, takže pro představu použijte fantazii.
28.11.2010 v 15.43
Nejsou fotky! Hanba, křičím!
Souhlas?: 0 0
[Odpověď]
Sborez Odpověď:
Listopad 28th, 2010 v 16.01
Bylo mi to blbý fotit. Ale úprava pokrmů super.
Souhlas?: 0 0
[Odpověď]
28.11.2010 v 16.08
S přítelkyní plánujeme návštěvu již mnoho týdnů. Teda přítelkyně tam chodí každý den na meníčko, já tam ještě nebyl. Ale protože to tam Edit chválí maximálním způsobem – čehož je důkazem že jí už nikde jinde nechutná tak mě tam chce dlouho vyvézt. Zatím se nezdařilo, ale myslím že do konce roku to dáme. Potom dám vědět jakou božskou manu mi nadělí na talíř. Prý si tam máte dát tiramisu, je prej bezkonkurenční…
PS až tam budu fotit nebudu
Souhlas?: 0 0
[Odpověď]
Sborez Odpověď:
Listopad 28th, 2010 v 16.16
JJ, tiramisu jsem taky zvažoval, ale pak už jsem nemohl, takže jsem to zakončil Piccolem a pohoda. Tak si to užijte. Vezmi přítelkyni do Buena Visty na panenku.
Souhlas?: 0 0
[Odpověď]
30.11.2010 v 16.29
Ahoj, u nás v karlových Varech je velice dorá restaurace „U draka“. Vaří tam opravdu suprově, ať si dáte co si dáte. A porce jsou fakt dobrý. Mohu doporučit, pkud něky budete ve Varech.
Souhlas?: 0 0
[Odpověď]
Sborez Odpověď:
Prosinec 12th, 2010 v 19.02
Díky za tip, příští rok plánuju s manželkou do Varů jet. Ještě tam nebyla, tak by jsi mohl doporučit i nějaké dobré a levné ubytování.
Souhlas?: 0 0
[Odpověď]